Zimovanje stega

Najštevilčnejše zimovanje Ljubljane 4 v zgodovini samostojne Slovenije v Slovenskih Konjicah.

19. februarja 2016 smo se s skavti iz Štepanje vasi odpravili na zimovanje v Slovenjske Konjice. Vožnja je bila sicer res dolga, a to ni bil problem, saj za klepet s prijatelji tudi ura in pol ni veliko.

Končno smo prispeli na naš cilj ­ v dom duhovnih vaj v Slovenjskih Konjicah. Vzdušje je bilo enkratno, hrana pa še boljša! Vsi smo se imeli enkratno. Raziskovali smo znamenitosti Slovenjskih Konjic, obiskali Stari grad in na splošno zelo uživali.

Da pa ne boste mislili da smo se samo zabavali, tudi naučili smo se marsikaj. Preko velike igre smo se naučili osnov prve pomoči, sklenili pa smo tudi veliko novih prijateljstev in se naučili, kako ukrepati v primeru, da ti telefon pade v vodo (na to temo je sledila podvodna reševalna akcija).

Vsega dobrega pa je enkrat konec. In tudi naše zimovanje se je približalo koncu. Polni zagnanosti in razigranosti smo se poslovili od Slovenjskih Konjic in se odpravili nazaj domov.

Neža Lajevec, IV

Nekaj vtisov o zimovanju pa so zbrali tudi Volčiči in Volkuljice:

Zelo všeč mi je bilo, ko smo spuščali papirnate ladjice po vodi in merili čas, ki ga je ladjica potrebovala, da je prišla do tretjega mostu. Všeč so mi bili zabavni večeri, ki smo jih pripravljali sami. 
Katarina Primc

Všeč mi bila velika igra, točke so bile vse zelo izvirne. Super sem se zabaval! Všeč mi je bil tudi pohod in skupina v kateri sem bil. Všeč mi je bila zgodba. Pohvalil bi tiste, ki so zgodbo odigrali. 
Miklavž Grum

Na zimovanju mi je bilo všeč, ker smo delali veliko zanimivih stvari. Najbolj mi je bilo všeč, ker smo bili budni do enajstih zvečer. Najbolj so se mi vtisnile v spomin orientacijske igre. Že sedaj se veselim naslednjega zimovanja. 
Žan Tomšič

S stegovega zimovanja si bom zapomnil zabavni večer – monotono zaigrana Pepelka: Princ: »Ne hodi.« Pepelka: »Tek, tek, tek …« Za vedno si bom tudi zapomnil eksotično plesalko Loreno (A. Munda) in njeno vremensko napoved: »Noč se bo spustila do nižin.« 
Peter Puškarič

Na zimovanju mi je bila najbolj všeč velika igra in seveda hrana. Sošolce prepričujem naj se vpišejo k skavtom. Všeč mi je bila tudi narava. 
Kristjan Podjed Okršlar

Najbolj so mi ostali v spominu zabavni večeri s »Kitajci« (zelo dobro so odigrali). Presenetilo me je, da nismo jedlo makaronov za kosilo. Skrbelo me je, ko so me prevažali iz otoka: »Ali se bo vrv strgala? Ali bom padla!?« Na zimovanju (na splošno) pa mi je bilo vse zelo všeč (z izjemo juhe za večerjo). 
Lucija Kastelic

Na zimovanju mi je bilo všeč. Všeč mi je bila velika igra. Ni mi bilo všeč, ker smo spali na tleh.

Filip in Timon Kopač

Všeč so mi bili zabavni večeri, ker smo se tam še bolj povezali kot steg. Dobra pa mi je bila kateheza, ker smo se kaj naučili. 
Maša Vintar

Najbolj mi bosta ostala v spominu zabavna večera. 
Nika Cankar

Najbolj mi je bilo všeč, ko so me nosili čez vodo. 
Aljaž Cankar

Meni je bilo na zimovanju super. Najbolj mi je bilo všeč druženje. Ni pa mi bila všeč hrana, ker je bila zelo mastna. 
Pia Žarkovič

Všeč mi je bilo, ko smo šli na grad in ko smo po kanalu z vodo spuščali ladjice. Ampak v bistvu mi je bilo vse dobro. 
Matjaž Podgorelec

Z zimovanja mi je v spominu najbolj ostala velika igra. Všeč mi je bilo, ko me je reševalec na vrvi zavitega v šotorko prenesel na drugi breg ribnika. To je bilo nepozabno doživetje. 
Leon Rozman

Všeč mi je bilo, da je na zimovanje šel cel steg, da sem spoznala nove prijatelje in da smo se igrali veliko iger. 
Marta Grum

Na zimovanju mi je bilo zelo všeč. Fino je bilo, da smo ga imeli skupaj s celotnim stegom. Upam, da bomo imeli podobno zimovanje še kdaj. 
Lara Matos

Bilo mi je zelo všeč. Upam, da bo še kdaj tako super. 
Andraž Ulaga

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.