Srne

Skavtsko leto 2021/2022

 • Vodnica: Nika Cankar
 • Podvodnica:Zoja Belak
 • Eva Grad
 • Tina Poredoš
 • Nela Leskovic

Skavtsko leto 2016/17

Smo skupina 10-ih deklte, ki imamo zel orade skavte, Med seboj se zelo rade družimo. Igramo se igre, pojemo in spoznavamo stvari na zabaven način. Imamo se super.

 

 • Naš klic: SRNE! SEJ ŽE GREMO!
 • Naj pesem: Vihar upanja
 • Naj hrana: palačinke
 • Naj veščina: vse so nam zelo všeč J
 • Naj igra: Uh, igramo se tako veliko iger, da je težko izbrati.

 

Skavtska imena:

 

 • Vodnica: Neža Šega – Ustvarjalan srna
 • Podvodnica: Ana Hudobivnik –
 • Zastavonoša: Katarina Primc –
 • Kuhar: Magdalena Jovan –
 • Tajnica: Jana Poredoš –
 • Zabavnica: Pia Grad –
 • Gospodarica: Pia Žarkovič

 

 

Naj prigoda: Ko smo si na jesenovanju same skuhale kosilo na ognju, ki smo ga same zakurile v največjem nalivu.

 

 

Skavtsko leto 2012 / 2013

Naš vod se je po odhodu zdajšnjih popotnic korenito spremenil. K nam je namreč prišlo pet novopečenih srnic, zato nas je letos kar osem.

Tjaša je zelo mirna in tiha. Opravlja funkcijo tajnice. Je tudi pridna in ubogljiva. Vedno naredi, kar ji reče vodnica. Krasovito piše, rada pleše in se ukvarja z ritmično gimnastiko.

Neža je živahna in vedno nasmejana. Pozna ogromno vicev in veliko bere. Rada klepeta in igra prečno flavto. Opravlja funkcijo gospodarja.

Ema je zelo razigrana in srčkana srna. Je vedno lačna, zato z veseljem opravlja funkcijo kuharice. Je 100% muckfan. Na sestanke se nikoli ne odpravi brez velikega nasmeha.

Iva je pravi knjigožer. Če knjiga nima vsaj 300 strani, jo ta sploh ne zanima. Je živahna in prijazna nosilka fotoaparatov. Krasovito igra klavir in obožuje jahanje konjev. Opravlja funkcijo bolničarke.

Lucija je izredno živahna in ima bujno domišljijo. Mlin, ki poganja njen jezik se nikoli ne ustavi :). Glede tega se res ne more zadržati. Je lena in ne zna kuhati. Opravlja funkcijo zastavonoše.    

Živa je čisto nasprotje od Lucije. Je mirna, tiha in sramežljiva. Je tudi zelo velikodušna, vestna in rada pomaga (Lucija ji je glede tega zelo 'fouš'). Rada gleda filme in pleše. Vestno opravlja vlogo podvodnice.

Darja je najboljša vodnica. Je zanesljiva, strpna in požrtvovalna. Je tudi velika optimistka in obožuje spanje. Rada gleda ljubezenske drame in kriminalke.

Ana je zelo prijazna in zabavna, zato opravlja funkcijo zabavneža. Vedno vestno prihaja na sestanke. Rada bere in igra flavto. Je tudi zelo velikodušna in rada priskoči na pomoč.

Skavtsko leto 2011 / 2012

Naš vod šteje 7 članic. 6 + 1 članica. Začnimo pri tisti eni.

Kaja je najvestnejša srna. Vsakič pride na sestanek eno uro prej, 100 % pripravljena. V eni uri nam naredi celo bivak in nas kljub slabemu vremenu prepričuje, da imamo sestanek v njemu (sarkazem). Je najboljša kuharica (to pa ni sarkazem) in super oseba. Vse ji lahko zaupaš. Odlično igra odbojko.

Naja je naša zabavna podvodnica, ki nas vedno obdari z nasmehom na obrazu in polno mero vragolij. Je zelo prijetna in živahna oseba. Ob njej je vedno zabavno.

Ema je najmlajša članica našega voda. Je naš sonček in dobrovoljček (Mateja in Darja se o tem družno in absolutno ne strinjata). Je izredno trmasta in klepetava. 

Lucija je druga najmlajša članica voda. Ima zelo zanimive sanje, ki jih z veseljem deli z nami. Rada bere samomorilske knjige in še raje govori. Z njo je vedno glasno v vodu. Pravi, da je lena in sovraži glasbeno šolo. Zelo rada je čokolado in ostale jedi ter spi.

Darja je zelo hitra oseba (v teku, ostalo ne bomo komentirali). Je zelo lena, predvsem pri športu, kljub temu, da je naravni talent. Drugače pa se rada smeji in zbija šale. Vsi poznamo njeno Hilary Staff (namesto Duff :).

Andreja je prijazna in najbolj normalna oseba v našem vodu. Na prvi pogled. So trenutki, ko jo malo razganja. Njena sestra Lucija pravi: "Ko jo pič, jo razganja FUL, če ne je pa pridna punčka. Jst jo mam rada." Veliko poje, vendar se ji to ne pozna na postavi. Blagor ji.

Mateja je naša vodnica. Rada se druži s prijateljicami (ko se ji ljubi iz hiše) in se zabava s svojim vodom. Je zelo prijazna. Obožuje spanje in hrano.

Pesem mladih srnic 2012  

Srne smo kul,

ga sekamo ful.

Pridne smo vse,

smejimo se me.

Mateja vodnica je,

vodi nas in najbolj vestna je.

Naja naša faca je,

pri njej vsak vic totalno vžge.

Andreja, moja sestr' ca

upam da me rada ma.

Kaja, odbojkašica,

za skavte »vedno« čas ima.

Darja mirna je zelo,

flavta ji gre res lepo.

Ema pa najmlajša je,

a najbolj nasmeje vse.

Lucija vse res rada ma,

čeprav učas' tečnarit zna.

                                                                                                                                     Lucija