Zapotok pri Kureščku 2013

Prišel je tisti čas, ko se Ognjena četa Ljubljane 4 odpravi na Jesenovanje. Kaj smo počeli, česa nismo in kako smo se počutili...

PETEK

V petek so nas starši pripeljali pred dom v katerem bomo kasneje spali. Odšli smo noter in v najvišje nadstropje v svoje spalnice, kjer smo se razpakirali in si uredili posteljo. Potem smo šli v skupno sobo kjer smo peli in se igrali razne igrice, da smo si skrajšali čas do večerje.

Pred večerjo smo zmolili in nato smo se vsi najedli slastnih palačink z Nutello oziroma marmelado. Po večerji smo se oblekli v kroje in odšli ven, kjer je malo rosilo. Postavili smo se v krog in zmolili nato pa so voditelji imenovali vodnike in podvodnike. Tisti, ki smo že bili v vodih smo si vsak izbrali nek konec igrišča in se začeli oglašati kakor živali v katerih vodih smo bili mi in tako poklicali tiste, ki so se nam pridružili.

Preostanek večera smo peli, se igrali in zabavali.

SOBOTA

Zjutraj smo imeli kot ponavadi jutranjo telovadbo, ki jo je vodil Peter. Najprej smo tekli nato pa naredili gimnastične vaje. Po tem smo odšli na zajtrk, po njem pa imeli malo prostega časa. Ko je Tejka zapiskala smo se zbrali zunaj in povedali so nam navodila za igrico. Sicer je deževalo, vendar smo se zelo zabavali in odigrali kar šest iger. Seveda smo bili vsi zmagovalci. Vsi premočeni smo se odpravili noter na kosilo, saj smo bili že lačni. Po kosilu smo se zbrali v skupni sobi in začeli ustvarjati vodove plakate, ki smo jih kasneje predstavili. Potem smo odšli na malico, nato pa ven, kjer smo se razdelili po vodih. S seboj smo morali imeti svetilke, saj je bilo že temno. Liste na katerih so bile napisane živali, so voditelji razporedili po igrišču in nato predvajali zvok vsake živali posebej, mi pa smo morali steči tja, kjer smo mislili, da je listek s to živaljo. Po tej igri sta Matic in Boštjan stekla v gozd in na vsaki dve minuti zažvižgala s piščalko ter posvetila s svetilko, mi pa smo ju morali ujet. Na koncu je vsaka skupina dobila azimut in hodila v tisti smeri, dokler ni našla medenjakov, s katerimi smo se potem posladkali. Končno smo odšli v hišo na večerjo, po njej pa smo imeli katehezo, kviz, ki ga je pripravila Tjaša in gledali smo Pošasti iz omare.

NEDELJA

Ko smo vstali so nas seveda priganjali na jutranjo telovadbo in tako smo morali teči do avtobusa tam blizu, kjer smo delali sklece.

Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini, prva je bila na delavnicah v skupnem prostoru, druga pa je odšla na orientacijo. Potem smo se še zamenjali. Kasneje smo imeli priprave na mašo nato pa še mašo. Po maši pa smo se posladkali še s sladicami,ki so jih prinesli starši. Na jesenovanju smo se zelo zabavali in imeli lepo.

Klara Novak

Objavljeno v Jesenovanja
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.