Vodniški vikend

Ljubljane 3 in Ljubljane 4; Visoko pri poljanah.
9. - 11. september 2016

Zbrali smo se zaradi nevšečnosti v prometu nekoliko kasneje torej tja nekje do pol 7ih. Za začetek smo se formirali v krog, kjer smo se igrali nekaj igric tako da smo se naučili imena od vseh novih prijateljev.

Že smo dobili navodila za izpolnjevanje plakatov, ki smo jih vsak sam dopolnjevali. Nato smo se razdelili v »MEŠANE« skupine; fantje POSEBEJ, punce POSEBEJ, ter se odpravili v srednje prostore hiše, kjer smo se razdelili; sedaj pa res v mešane skupine, po katerih smo odigrali vodniška srečanja po navodilih ki, smo jih dobili na listkih, nato pa smo se odpravili po točkah na katerih smo se pogovarjali o vprašanjih povezanih z vodenjem voda in  vodniki. Zvečer so nas razdelili v vode; rakovice, gamsi, kanje in risi. Vsak si je poiskal značko s svojo živaljo, nato pa je sledila večerja.

Palačinke so bile res dobre, nekateri pa smo si privoščili tudi jogurt, ki je ostal od popoldanske malice. Po večerji smo imeli zabavni večer, ob pol 11ih pa smo se začeli pripravljati na spanje. Po pisku tišine sta se nam pridružila še Ajda in Štefan, ki  zaradi nevšečnosti prej nista imela možnosti priti.

Prebudili smo se v novo jutro in v polsnu opravili jutranjo telovadbo, po kateri smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se zbrali v skupnih prostorih, kjer smo imeli katehezo  s Primožem in Tjašo. Sledil je pogovor o poteku maše in priprava na mašo. Z njo smo prosili Gospoda zato da bomo dobri vodniki in za uspešno skavtsko leto. Ko smo se duhovno nahranili pa smo pristopili še k Nejcu, ki je za nas pripravil kosilo, da se je okrepilo tudi naše telo. Po kosilu pa smo se na žalost zaradi zdravstvenih težav poslovili od Tine.

Prosti čas je hitro minil in že smo se lotili opisovanja članov voda, ki ga bomo to skavtsko leto vodili, pri katerem smo spoznali kako dobro poznamo vod. Nato pa smo se pogovorili še o funkcijah v vodu. Sledila je orientacija na prav poseben način; predstavnik voda(z zemljevidom) je vodil svoj vod(brez zemljevida) po terenu iz centrale preko vokitokija. V času orientacije sta se nam pridružila voditelja Tilen in Urša ter Rok. Po naporni orientaciji smo hitro pripravili ogenj za večerjo in zabavni večer. Ob ognju smo  se igrali tradicionalne skavtske igrice in pekli hrenovke, tvist ter banane s čokolado. Pozno v noč smo prepevali pesmi in se družili med stegoma nato pa utrujeni zaspali.

Nedeljsko jutro smo začeli z jutranjo molitvijo in telovadbo. Sledil je zajtrk. Med prostim časom smo peli, se igrali junglespid in odbojko. Ko se je prosti čas končal smo se usedli in se pogovorili o poteku in načrtu vodovih sestankov. Za lažjo predstavo smo po vodih zaigrali primere težav na srečanjih in se pogovorili kako jih rešiti. Nato smo pospravili hišo in ko je bila pospravljena smo se igrali zastavice in medvedke. Ob 12ih smo imeli zaključno mašo po kateri  je sledilo kosilo. S kosilom pa je bil zaključen uradni del vodniškega vikenda.

Kabum Puma (Laura Kokot LJ4) in Funkcionalni Kozorog (Nino Novak LJ3)

Objavljeno v Izleti IV
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.