Sprejem v krdelo 2015

Leto je naokoli in v naš brlog je kljub sončnim žarkom čutiti že hladen vetrc, ki napoveduje prihajajočo zimo, hkrati pa tudi prvo polno luno in čas, ko medse sprejmemo vse mladičke ...

Bila je sončna nedelja, 8. novembra 2015. Vse se je začelo v Sostrem, kjer smo imeli prvič skavtsko mašo. Po maši smo se volčiči zbrali pred cerkvijo, kjer smo se šli še nekaj igric, da smo se v hladnem jutru malo ogreli. Nato smo krenili na pot proti svetemu Urhu, kjer naj bi potekal sprejem novih članov v krdelo.

Pot je potekala brez večjih zapletov in tako smo že čez kakšno uro stali vrh tega mogočnega hriba, kjer se nam je ob cerkvi odprl pogled na prostrano ploščad nad zeleno jaso ob gozdu, odetem v krasne barve jesenskega listja. V tem lepem ambientu smo se namestili na tla in po malici prisluhnili Akelinemu pripovedovanju napete džungelske zgodbe, medtem ko so nas po smrčkih božali prijetni sončni žarki.

Potem smo se odpravili v gozd, kjer smo si zgradili brlog za zaščito pred krvoločnim tigrom Širkanom. Medtem ko smo nič hudega sluteč vadili za sprejem se je nenadoma iz gozda zaslišalo strašljivo rjovenje in izkazalo se je, da je bila gradnja brloga še kako dobra ideja, saj je v tistem trenutku med nas pritekel Širkan. Na srečo je Mama Rakša vzela zadeve v svoje roke in prepodila hudobca. Po tem si ni več drznil motiti naših priprav, tako da smo lahko v miru do konca povadili.

Nato smo se Mama Rakša, Sivi brat, Kača Kaja in Želva U z volčiči mladički odpravili nazaj na ploščad, kjer smo se malo pozabavali ob igranju »hitro spremeni gibe« in nekaterih drugih igricah. Kmalu so prišli še starši in napočil je čas, da se odpravimo na skalo posveta. Ob petju obredne pesmi Na skalo posveta smo se pridružili Akeli in Bagiri in v naše vrste še uradno sprejeli mladičke. 

Objavljeno v Sprejem v krdelo
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.