S TURKIZNO PLAVUTKO V DEŽELO VIKINGOV

Džungla in obljube 2022

V soboto, 23. 4. 2022 se je steg Divjih golobov vkrcal na krov Turkizne plavutke in odplul na sever Stare celine. Ugoden veter v jadra nas je hitro popeljal na cilj, kjer smo se zasidrali. Kmalu po tem je mimo prineslo skupinico vikingov: Petra, Vikija in Bjorna. Izvedeli smo, da v teh deželah prebivajo zmaji in da so mnenje o njih zelo deljena. Viking Peter se noče opredeliti, ker se boji, da bi ga ena ali druga stran obsojala, zato ga Viki povabi, da gre z njim na pot, da nabereta več informacij o zmajih in se lahko potem na podlagi teh odločita. Tudi mi smo ugotovili, da o zmajih v resnici ne vemo prav veliko in ne znamo sprejeti nobenega mnenja. Zato smo se odpravili po njunih stopinjah in tudi mi spoznavali zmajevsko kulturo, zavzemali stališča o perečih vprašanjih, izražali svoja mnenja in sprejemali drugačna mnenja, se učili nenasilne komunikacije, prenašali sporočila prek vikinških run, bežali pred nevarnimi ognjenimi izstrelki zmajevke in krepili prijateljske vezi znotraj naših plemen. Na koncu je Peter premagal odpor do zavzemanja stališča glede zmajev in na večernem zboru vikinške vasi predstavil zbrane informacije o zmajih in argumente za svoje mnenje o njih.

Naslednjega dne so v Hrenovicah pri Postojni potekale slovesne obljube stega Divjih golobov, na katerih so skavti obljubili, da si bodo »z Božjo pomočjo prizadevali služiti Bogu in domovini, pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone«. Obred obljub smo otvorili z dvigom zastav na jamboru in zaključili s prazničnim kosilom, ki so ga pripravile pridne roke staršev. Lepo je bilo spet biti skupaj v tako velikem številu.

Več slik pa si lahko ogledate še na našem facebook profilu: Ljubljana 4 - Divji golobi in na instagram profilu: skavti.ljubljana4


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.