Mala Stara vas, Grosuplje, 2015

V petek se je vse skupaj začelo s stavo.
Ali lahko...

...pridemo okoli sveta v treh dneh?

Naš odgovor je bil malo skeptičen. A izziv smo sprejeli in se v petek, 20. februarja podali na pot. Malo smo pešačili, se vozili z avtobusom in nato še malo pešačili. Prispeli smo v Avstrijo, kjer smo imeli večerjo in zelo kmalu smo popadali v topel spanec.

Sobota, 21. februar

Zgodaj zjutraj nas je Teja zbudila z nadležnim zvokom, ki ga je povzročila s tolčenjem na "pisker". Začela nas je preganjati na jutranjo telovadbo. Igrali smo se igro se črkami in se razdelili v sve skupini ter se lovili. Odpravili smo se na težko pričakovani zajtrk. Ker so od prejšnjega večera ostali žganci smo jih morali pojesti. Po zajtrku pa je vsaka skupina naredila še svoje zadolžitve.

Ker smo za potovanje okoli sveta potrebovali tudi vize, smo jih lahko pridobili s svojim skavtskim znanjem. Odpravili smo se na potem po svetu. Vsaka skupina je dobila zemljevid iz katerega je lahko razbrala kje se države nahajajo. Namesto z letalom, smo potovali kar peš. V vsaki državi smo se poštempljali, hkrati pa izvedeli še kakšno njeno zanimivost. Ker smo bili izčrpani, smo potrebovali tudi postanek za kosilo. Pripravili smo si okusnega piščanca ter tvist, ki bi moral biti tortilja. Nato smo pot nadaljevali čez hribe in doline. Ob 19.00 smo se zbrali v toplini doma. Sledile so kratke delavnice, nato pa  večerja.

Po koncu dneva smo utrujeni popadali v spalke. Za lahko noč nam je ga. Teja Černe prebrala izjemno interesantno pravljico.

Nedelja, 22. februar, Dan spomina

Ko je naša ladja prispela v Španijo, smo se prebudili ob zvokih španske glasbe. Potem smo za jutranjo telovadbo odšli čez Pireneje v Francijo. V domači hiši nas je čakal odličen francoski zajtrk v obliki maslenih rogljičkov, petkovih žgancev in sobotnega mlečnega riža.

Po zajtrku smo opravili svoja opravila, se oblekli v kroje in spakirali svoje "kufre". Prišli smo v Italijo. Prva stvar, ki smo jo v Italiji naredili, je bila, da smo se odpravili k sv. maši, katera je seveda delno potekala v italjanščini in angleščini. Bilo je zeloo mrzlo. Po maši smo imeli pravo italijansko kosilo - makaroni bolognese.

Ko smo vsi najedeni končali kosilo, sta nas Teja in Matic nagnala ribat tla in WCje. Delali smo in delali, ko smo končno končali tlako.

Pa smo se odpravili nazaj v Slovenijo.

 

Novinarji Ognjene čete

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.