Nova Štifta 2012

Imeli smo se fantasitčno, čas pa smo merili po obrokih.

2. novembra 2012 smo se ob 17.45 zbrali na železniški postaji. Kmalu za nami je prišla Teja, naša fantastična voditeljica in že ob prihodu smo jo zasuli z denarjem.

Nato smo se vkrcali na avtobus in se odpeljali proti Novi Štifti, dogodivščinam naproti. Prišli smo na večerjo. Aja, pa vmes smo še izstopili v Žlebiču in se od tam podali na večerjo. Ko smo prišli v samostan nas je z velikim navdušenjem sprejel Kuhar Rado. Pred večerjo smo se še razpakirali in razdelili v skupine. Nato je sledila težko pričakovana večerja. Po večeji smo opravili svoje dolžnosti in odšli na svež zrak. Sledilo je poimenovanje vodnikov, podvodnikov in sprejem novih članov v vode. Za tem smo se veselo odpravili spat.

Zbudli smo se ob 6.30 zaradi hrupa v sobi. Ob 7.30 so nas voditelji vrgli iz postelj in nam ukazali, da se hitro oblečemo in odidemo ven. Zunaj smo imeli zabavno jutranjo telovadbo. Za treningom smo vsi zbujeni odgalopirali proti jedilnici / zajtrku. Zajtrk je bil fantastičen. Žgoče vroč čaj nam je omrtvičil jezik, tako da nismo več čutili okusa druge hrane. Po zajtrku smo ponovno opravili svoje dolžnosti, ki smo jih opravljali ves čas in se pripravili za pohod. Vzeli smo najnujnejšo opremo, torej brata Staneta, ki je samo za nas pripravil čudovito in aktivno katehezo. Nato so nas voditelji spodili nazaj k samostanu, vendar so šli z nami. Ob prihodu nas je čakalo skoraj pripravljeno kosilo, ki je bilo na sporedu čez 1 uro. Bilo je slastno. Kuharska vajenca (Lucija in Anže) sta kljub šefovim (Rado) navodilom svoje delo vrhunsko opravila. Pred kosilom se je od nas poslovil brat Stane. Odšel je nazaj v Ljubljano. Dan smo nadaljevali z igrami, ki so jih pripravili naši ljubljeni voditelji. Kmalu za tem smo večerjali. Večerja je bila naravnost božanska. Jedli smo... ne vem. Kmalu po večerji smo si ogledali komično dramo Levji kralj. Ob koncu filma nas je zbudil Matic. Nato smo šli spat.

Spali smo celo noč in še dlje. A mi bi spali še dlje. Želeli smo spati še dlje, a smo ob 7.30 morali vstati kljub temu, da bi radi spali še dlje. Imeli smo telovadbo in zajtrk. Po zajtrku: spakiravanje. Po tem: priprava za k sveti maši. Po tem: sveta maša. Po maši smo se veliko igrali, še posebno nam je bila všeč igrica z zavezanimi očmi. Sledi: kosilo (lazanja). Po kosilu: pospravljanje. Potem smo se veselo odpravili v Ljubljano.

 

POZOR: To je subjektivno besedilo.

Ema in Darja

Objavljeno v Jesenovanja
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.